Commercial Optimisation

Haalt u het optimale resultaat uit uw lopende contracten of zijn er nog significante verbeteringen mogelijk? Heeft u mogelijkheden om waardeproposities aan uw klanten te verbeteren?

Wij kunnen u helpen met:

  • Het snel in kaart brengen van significante Commercial Optimisation mogelijkheden binnen uw bestaande contracten en/of waardeproposities aan uw klanten.
  • Het maken van een roadmap voor onderhandelingen om tot een optimaal resultaat voor beide partijen te komen.

Voorbeelden waar wij in een leidende rol bij betrokken zijn geweest: 

  • Energie: gasverkoop contracten bleken niet optimaal de capaciteit van pijpleidingen te benutten, omdat elk veld 100% van zijn productiecapaciteit 24/7 in de pijpleidingen had geboekt.  Door daar flexibeler mee om te gaan, kon in samenwerking met de klant een voor beide partijen gunstig nieuw contract afgesloten worden. 
  • Zorg: een model bedacht en ingevoerd waardoor apothekers maximale flexibiliteit kregen bij de inkoop van 1000-en soorten geneesmiddelen en de zorgverzekeraars controle over de eigen inkoopkosten behielden.
  • Energie: in verschillende landen bleken bestaande productielicenties geen toekomst te hebben bij de geldende voorwaarden. Door dit te bespreken met de betreffende overheden was het mogelijk deze voorwaarden te verbeteren. Belangrijke succesfactoren om dit te bereiken waren: degelijke beschrijving van de oorzaak en mogelijke oplossingsrichtingen, een op elkaar afgestemde manier van communiceren en de wil om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
Onze diensten:
Strategic Planning
Scenario Planning
Board Support
Strategic Partnerships
Business Improvements
Value Scan
Commercial Optimisation
Project/Company Valuation